Doktor Zoltán és a csapat sikerei az olimpián

 

Október 5-10. között rendezték meg Erfurtban a szakács és cukrász olimpiát, amelyen, nagy megtiszteltetésre, a nemzeti válogatottat erősítette Doktor Zoltán mestercukrász, iskolánk szakoktatója.

A csapaton belül feladata a melegkonyhai program részét jelentő 110 adagos exklusive desszert elkészítése volt, míg a hidegkonyhai menühöz 6 tányérdesszertet, petit fours (apró falatkák) és díszmunka elkészítését kellett teljesítenie. Október 9-én az egyéni versenyben is megmérettette magát, egy karamell díszmunkát készített.

A többhónapos kemény felkészülés meghozta a gyümölcsét, hiszen a válogatott legeredményesebb versenyzőjeként, az egyéni versenyben ezüstérmet, míg a válogatott tagjaként  a melegkonyhai versenyben ezüst-, a hidegkonyhai versenyben bronzérmet szerzett.

Munkatársunk úgy gondolja, hogy "ezek az eredmények megilletik iskolámat is, ahol nagymértékben biztattak a jobb eredmény elérése érdekében. Köszönöm iskolámnak, a Békés Megyei Culinary Teamnek és munkatársaimnak az önzetlen segítségét".

Gratulálunk munkatársunk eredményeihez, amire azért is különösen büszkék vagyunk, mert iskolánkban tanulva sajátította el az alapokat, majd a szakképesítés megszerzése óta, intézményünkben szakoktatóként pallérozza a jövő szakembereit. További sok sikert kívánunk munkatársunknak!

Dr. Czirok Sándor