Életmentő Középiskola címet nyert iskolánk

Két év alatt 1038 embertársunknak segítettünk

 

A Magyar Vöröskereszt Gyula Területi Szervezete "Életmentő Középiskola" Véradóversenyt hirdetett a gyulai középiskolák részére.

A verseny 2013. október 18-án indult és 2014. április 30-ig tartott. Az említett időszakban öt alkalommal adtak vért diákjaink és munkatársaink, összesen 159 véradás történt.

Június 12-én bensőséges keretek között került megrendezésre a verseny eredményhirdetése iskolánk Don Bosco Kápolnájában. Az ünnepségen Dr. Czirok Sándor igazgató úr beszámolt az elmúlt időszak munkájáról, a karitász tevékenységeinkről, a közösségi munkánkról.

Dénesné Kereső Irén a Magyar Vöröskereszt területi vezetője elmondta, hogy nagyon szerettek az iskolánkba jönni, mert minden feltétel biztosítva volt és a tanulók is nagyon fegyelmezetten, segítőkészen viselkedtek. Hangsúlyozta a véradás fontosságát, reméljük az eredmény az elkövetkezendő időben sem marad majd el, hiszen a kápolnánkat megtöltő diákjaink a következő időszak véradói lehetnek. Értékelő beszéde végén Dénesné Kereső Irén az igazgató úrnak átadta a vándorserleget és a kitüntető oklevelet.  Szabóné Erdődi Mária igazgató-helyettes asszony a véradások megszervezésért kapott elismerő oklevelet.

Az iskolánkban tartott szervezett véradás két éves múltra tekint vissza. Az első véradást 2012. márciusban szerveztük meg a Vöröskereszt megkeresésére és ma már a tizedik alkalomnál tartunk. Összesen 346-szor adtunk vért (ebből 64 felnőtt, a többi diák), amellyel 1038 betegtársunknak tudtunk segíteni. A felnőttek közül a legaktívabb munkatársunk Kotroczó Béla volt, míg a diákjaink közül a legtöbbször Kovács Anett (1/13/KVGY) adott vért.

Köszönjük minden véradónak a nemes cselekedetét.

Vissza