MEGHÍVÓ ÉS PROGRAM KÉPEK VERSENYFELHÍVÁS VIRÁGKÖTÉSZETI VERSENY HÁZI SÜTEMÉNYEK VERSENYE KARÁCSONYI KÉPESLAP KÉSZÍTŐ PÁLYÁZAT KARÁCSONYFADÍSZ KÉSZÍTŐ PÁLYÁZAT KARÁCSONYI AJTÓDÍSZ VAGY KOPOGTATÓ KÉSZÍTŐ VERSENY KARÁCSONYI RAJZPÁLYÁZAT V. ÁGYAS PÁLINKÁK ÉS GYÜMÖLCSÖKBŐL KÉSZÜLT MÉZES... VISSZA A KEZDŐLAPRA

VII. GÖNDÖCS BENEDEK ORSZÁGOS GASZTRONÓMIAI EMLÉKVERSENY

GYULA, 2015. december 12.

 

VERSENYFELHÍVÁS

 Jelentkezési lap

Tisztelt Versenyzők! Tisztelt Kollégák!

 

Az előző tanévekhez hasonlóan, gasztronómiai versenyt szervezünk vendéglátást oktató iskolák, valamint felnőtt cukrász és grillázskészítők részére. A kereskedelmi ismereteket oktató iskolák részére  díszcsomagoló versenyt hirdetünk. Szeretnénk, ha az évről évre több versenyzővel megrendezésre kerülő, magas színvonalú versenynek Önök is részesei lehetnének!

A verseny a VIII. Gyulai Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztivál keretein belül kerül megrendezésre.

Iskolánk névadója, Göndöcs Benedek az országos méhészeti egyesület megalapítójaként jelentős szerepet vállalt a méhészet felvirágoztatásában és a fiatalok szakképzésében.

Rendezvényünk célja, hogy tisztelegjünk iskolánk méltán híres névadójának emléke előtt, egyben lehetőséget biztosítsunk a hozzánk érkező versenyzők bemutatkozására, szakmai tapasztalataik bővítésére és az iskolák közötti szakmai kapcsolatok elősegítésére.

A verseny rendezője: Göndöcs Benedek Középiskola, Szakiskola és Kollégiumai

                                5700 Gyula, Kossuth L. u. 26., Tel/Fax: 66/463-540, 66/562-270

                                                   gondocsszki@gondocsszki.sulinet.hu

A bemutatott alkotások értékelését magas szaktudással rendelkező hazai zsűritagok végzik.

Verseny kategóriák:

„C”    kategória:  felnőtt cukrász

„D2”  kategória:  felnőtt cukrász artisztika

„G”   kategória:  grillázs

„TSZ” kategória:  szakács tanuló

 „TC” kategória:  cukrász tanuló

 „TF”  kategória: felszolgáló tanuló

 „TK” kategória: kereskedő, eladó tanuló csapat

 

Az egyes kategóriákban, szakmánként egyéni, vagy max. 2 fős csapat készítheti a munkákat!

A verseny időpontja: 2015. december 12. (szombat)

A verseny helyszíne: Göndöcs Benedek Középiskola (Gyula, Sándorhegy  2.)

A résztvevők 2015. december 12-én reggel 6 órától vihetik be az alkotásaikat és a díszítéshez használt eszközeiket a verseny helyszínére. A versenymunkák elhelyezésére 9 óráig van lehetőség.

Asztalméret:  80x80 cm (ettől eltérő igényeket kérjük külön jelezni!)

A dekorációról és a munkájuk megnevezéséről a versenyzők maguk gondoskodnak.

A szponzorok, támogatók nevét, logóját csak a zsűrizés után lehet kitenni a versenymunkák mellé.

A "TK" kategóriában, a csomagolásra az iskola 7.30-8.30 között elkülönített helyet biztosít. Az elkészült versenymunkákat 9.00 óráig helyezzék el az iskolánk által biztosított asztalra, amelynek mérete 80x80 cm (ettől eltérő igényeket kérjük írásban jelezzék).

A versenymunkák értékelése 9.15-10.30 óráig tart. A zsűrizés alatt a versenyzők és a kísérők nem tartózkodhatnak a helyszínen. A támogatók, illetve az iskola neve, vagy logója csak 10.30 óra után kerülhet a versenymunkára.

A versenymunkák díjazása arany-, ezüst-, bronzérem, oklevél, valamint különdíjak odaítélésével történik. Az arany-, az ezüst-, a bronzérmes és a különdíjas versenyzőket felkészítő pedagógusok is díjazásban részesülnek.

A feldíszített asztalok 10.30-16.00 óráig tekinthetők meg a közönség számára.

A verseny időtartama alatt büfé és kávé-automata áll a közönség és a résztvevők rendelkezésére.

Eredményhirdetés: 2015. december 12. 15.30 óra.

Nevezési határidő: 2015. december 4.

Nevezési díjat nem kérünk!

A jelentkezési lapokat postai úton az alábbi címre kérjük elküldeni:

                     Göndöcs  Benedek Középiskola, 5700  Gyula,  Kossuth L. u. 26.

E-mailen: Erdős  Hanna: erdoshanna@freemail.hu  (5430 Tiszaföldvár, Árpád  út 105.)

Vidéki versenyzőknek igény szerint tudunk szállást és étkezést biztosítani.

Minden kedves versenyzőnek és kísérőnek a verseny napján - térítésmentesen - ebédet biztosítunk.

A versenyzőknek, a kísérőknek, szombaton szakmai előadásokat szervezünk.

A kereskedelmi és a gasztronómiai verseny mellett virágkötészeti, mézes szeszes italok és likőrök, továbbá karácsonyi díszkészítő versenyek is lesznek!

 

A versennyel és a jelentkezéssel kapcsolatban felmerülő kérdésekben felvilágosítást adnak:

 

 

   Erdős Hanna szakmai referens                                                           Gedeon Éva

olimpiai és világbajnok mestercukrász                                                  igazgatóhelyettes

          Tel.: 06-30-2791-512                                                                Tel.: 06-20-8230-461

       erdoshanna@freemail.hu                                                   evagedeon@mail.globonet.hu

 

Szeretettel várjuk a versenyzők jelentkezését!

 

Jó felkészülést kíván 

                                                        

                           

                                                                                                       Dr. Czirok  Sándor

                                                                                                               igazgató

 

 

 

VII. GÖNDÖCS BENEDEK ORSZÁGOS GASZTRONÓMIAI EMLÉKVERSENY

GYULA, 2015. december 12.

 

VERSENYFELADATOK

 

Minden kategóriában kötelező mézet, vagy méhészeti terméket felhasználni, mint alapanyagot, vagy ehhez a témához kapcsolódó díszítést megjeleníteni, mely tükrözze a Karácsony hangulatát.

 

„C”  kategória: felnőtt cukrász

 -  2 db különböző tányérdesszert bemutatása.

-  8 személyes dísztál négy különböző aprósüteménnyel (petit fours, praliné, stb.) bemutatva, max.: 25g/db, plusz fajtánként egy-egy darab kóstolótányéron.

 -  1 db alkalmi dísztorta bemutatása, egy szelet kivágva belőle .

 

A három feladatból két szabadon választottat kell bemutatni!

„D2”  kategória: felnőtt cukrász artisztika

 - dekoratív művészeti alkotás, amely csak fogyasztásra alkalmas élelmiszerekből készült (kakaó, marcipán, tragant, csokoládé, karamell, stb.) munkák lehetnek.

„G”  kategória: grillázs

 -  előre elkészített grillázs alkotások, minden versenyző a kész díszmunkát hozza magával és állítja ki a versenyen. A zsűri külön értékeli a hagyományos és a modern technikával készült munkákat.

„TSZ”  kategória: tanuló szakács

-  1 db 4 személyes alkalmi hideg dísztál és plusz egy komplett adag bemutató tányérra tálalva (display).

-  2 db hideg, vagy 2 db meleg előétel hidegen tálalva, melyek nem keverhetők.

„TC”  kategória: tanuló cukrász

 -  1 db alkalmi díszmunka (akár artisztikai alkotás is lehet)

 -  1 db aprósüteményes dísztál, 3 különböző süteményből, fajtánként 5 – 5 db,  max.: 25 g/db.

     Fajtánként 1-1 darabot külön  kóstolótányéron kérünk feltálalni.

„TF” kategória: tanuló felszolgáló

 4 személyes alkalmi díszasztal megterítése, a verseny témájához kapcsolódó menü és ital szakszerű bemutatása menükártyán.

 A terítéshez használt kellékeket a versenyző hozza magával.

„TK” kategória: tanuló kereskedő, eladó

-     A csapatok készen hozzanak magukkal három, különböző formájú, egyenként becsomagolt ajándéktárgyat. A csomagolás tükrözze a Karácsony hangulatát, kompozíciót alkotva a rendelkezésre bocsátott bemutatóasztalon.

-      A helyszínen a tanulóknak egy desszertet és egy üveget kell becsomagolni, összhangban az előre elkészített versenymunkákkal. A csomagoláshoz szükséges csomagoló-, díszítő- és kiegészítő anyagokat a versenyző csapatok hozzák magukkal. A csomagolásra az iskola 7.30-8.30 óra között elkülönített helyet biztosít. Az elkészült versenymunkákat 9.00 óráig kell elhelyezni a már berendezett karácsonyi asztalra, amelynek mérete kb. 80x80 cm (ettől eltérő igényeket kérjük írásban jelezzék).

Értékelési szempontok:

-        a csomagolás szakszerűsége, tetszetőssége, korszerűsége, pontossága

-        színharmónia a hozott és a helyszínen készített munkák között

-        a helyszínen készített ajándékkosárhoz/csomaghoz készen semmilyen csomagoláshoz szüksé-ges kellék nem hozható (masni sem), fő értékelési szempont a kivitelezés, a technika és nem a csomagban levő termékek száma

-        a kiírásnak megfelelő kompozíció

-        ajándéktárgyak és csomagoló anyagok

Jelentkezési lap