Miért is jó a Göndöcs Benedek Középiskolába járni?...

 


 

Egyszerű lehetne a válasz. Mert jó iskola. De ezt bárki leírhatná a saját iskolájára.

Nagyon sok mindent köszönhetek a volt iskolámnak. Hirtelen nagyon sok kedves gondolat motoszkál a fejemben. Számos barátra tettem szert, akikkel még mindig tartjuk a kapcsolatot és szívesen gondolunk vissza a Göndöcsös iskolás és kolis emlékekre. De nemcsak barátokat találtam meg itt, hanem a szerelmet is. Jelenleg az esküvőnket tervezzük a volt évfolyamtársammal.

Az iskolának, a tanároknak, anyukámnak és persze magamnak is köszönhetem, hogy jelenleg itt tartok. Sikeresen lediplomáztam az ELTE-n szociális munkásként. Jelenleg a II. félévemet taposom a Szegedi Tudományegyetem jogi karán jogász hallgatóként. És ebben úgy érzem, hogy fontos szerepe van a volt iskolámnak.

Rengeteg támogatást kaptam a tanáraimtól. Bátorítottak minket, hogy bármit, amit csak szeretnénk  elérhetünk  az életben csak hinni kell benne, és persze küzdeni. Kiemelném elsőnek is Hegyi Tímea magyar és történelem szakos tanárnőt. Közvetlen, kedves és nagyon jó tanár. Élveztük az óráját. Nem voltunk a legjobb osztály a magatartás szempont-jából. Erről Bagosi Kinga osztály-főnökünk is tudna mesélni. De tudtuk, hogy nagyon megszeretett minket. Hegyi Tímea óráin mindig figyeltünk. Ő mondta nekem, hogy ha egyetemre kerülök, azok lesznek majd a legjobb éveim. Én nem így gondolom. Itt azért már nem volt olyan könnyű az életem. Dolgoztam iskola mellett és most is.

Nekem a „göndöcsös” éveim voltak eddig a legszebb emlékeim. Soha nem voltam rossz tanuló korábban sem, de megszerettem a tanulást ebben az iskolában. Motiválva voltam a tanáraim felől. Mindig megkaptam a kellő bátorítást, odafigyelést és elismerést. Mind szakmailag és a felszereltségét tekintve is nagyon jó iskola.

És nemcsak tanítottak a tanáraink, hanem lelki útmutatást is kaptunk. Karsai Károly tanár úr munkásságának köszönhetően talán mindannyian egy kicsit jobbak lettünk.  Nagyon tetszett, hogy ünnepnapokon templomba jártunk. Nagyon meghitt és ünnepélyes volt. Soha nem éreztük, hogy ez valami kötelező dolog lett volna.

Az iskola gyönyörű szép. Sajnos nagyon sok gyereknek nincs lehetősége, ilyen jól felszerelt iskolába járnia. De az, aki iskolaválasztás előtt áll, bátran ajánlom a figyelmébe, és csak remélni tudom, hogy mindenkinek ugyanolyan vagy legalább is hasonló szép és kellemes élményei lesznek, mint nekem és osztálytársaimnak.

Utólag is köszönök mindent a volt tanáraimnak, és jó tanulást kívánok mindenkinek.

Kiss Zsuzsa

 

 

Vissza