Kollégiumi élet a Göndöcsben

 

A kollégiumi élet, a szülői ház részleges elhagyása nagy változást jelent mindenki életében. A diákok esetében nem csak a szülőktől való hosszabb távollétet, hanem rengeteg új ismeret megszerzését, új barátságok megkötését is jelenti, emellett jelentősem hozzájárul a fiatalok önállóságának növeléséhez, a társadalmi kapcsolatok, a beilleszkedés, az alkalmazkodóképesség erősítéséhez.

Kollégiumainkban, a lehetőségeinket figyelembe véve, a tanulás mellett mindent megteszünk annak érdekében, hogy a nálunk lakó kollégisták minél otthonosabb, barátságosabb környezetben legyenek. Olyan délutáni lehetőségeket biztosítunk, amelyek a kollégiumi életet nem csak színesítik és szórakoztatóbbá teszik, hanem rengeteget lehet közben tanulni és a képességeket fejleszteni.

Már ebben a tanévben is sok szabadidős programban vettek részt kollégistáink. Ezekről a programokról rendszeresen tájékoztatjuk tanulóinkat a fiú- és a leány kollégiumok diák-újságjaiban, a FIRKA Extrában és az IRKA-ban, valamint a kollégiumi rádióban, a Tanonc Rádióban.

Szerveztünk már városnézést, bográcsozást, szalonnasütést, koncertet, esti disco-t, múzeumlátogatásokat, sportprogramokat, bajnokságokat, kirándulásokat és elkezdődnek a szakkörök is kollégistáink örömére.

 

Vissza