Sokoldalú és korszerű képzések a Göndöcsben

Az életre készítenek fel

 Intézményünk 1992-ben kezdte meg működését, s ma már térségünk egyik legnagyobb iskolája 1200 fős tanulói létszámával és a közel 400 fő kollégistájával.

A kiválóan felszerelt, 21. századi feltételeket biztosító, családias légkörű, biztonságos, gyermek- és értékközpontú iskolánkban számos szakmacsoportban folytatunk képzéseket a különböző tagozatokon érettségit adó és a felsőfokú tanulmányokra is felkészítő szakközépiskolai, valamint a jól hasznosítható szakképesítéseket és jó elhelyezkedési lehetőségeket biztosító szakiskolai osztályainkban. Mindezek mellett, a már szakmával rendelkezők részére, felnőttek gimnáziumi oktatásával is foglalkozunk.

Tanulóinkra odafigyelünk, törődünk. Tiszteljük személyiségüket és türelemmel segítjük fejlődésüket. Az egyes szakmák és képzési szintek között átjárhatóságot biztosítunk. Az iskolánkban folyó magas színvonalú pedagógiai és szakmai munkát mutatja, hogy az elmúlt években több országos versenyt is megnyertünk, tavaly 30 tanulónk került a különböző országos versenyeken a legjobb három  helyezett közé. A tanulás mellett egyéb ismeretszerzési, gyakorlási lehetőségeket is biztosítunk (külföldi nyelvgyakorlás és szakmai gyakorlat, ingyenes hazai tanulmányi kirándulások, szakkörök, táborok).

Minden igényt kielégítő, modern sportcsarnokunk van. Rendkívül fontosnak tartjuk a sportolást, ezért kiemelten támogatjuk a sportot, a testmozgást. Sportolóink a sport– és testnevelés tagozatos szakközépiskolai osztályainkban emelt szinten is sportolhatnak, elsősorban  labdarúgás, kézilabda, kosárlabda és atlétika sportágakban.

Iskolánk a Grosics Gyula Labdarúgó Akadémia bázisiskolája, de a kézilabda csapataink is résztvevői a különböző megyei és országos bajnokságoknak. Délutánonként rendszeresen szervezünk diáksportköri foglalkozásokat a nem igazolt, de sportolni vágyó diákjainknak. Cserkész csapatunk is gazdag és sokrétű programokkal, próbákkal, kirándulásokkal, táborokkal várja tanulóinkat.

A vidéki fiatalok számára, a jól felszerelt kollégiumainkban, több mint 400 fő részére tudunk kollégiumi elhelyezési lehetőséget biztosítani.

A kiválóan felkészült és gondoskodó pedagógusainkkal egészségügyi, kereskedelmi, vendéglátóipari, élelmiszeripari, informatikai, szociális, pedagógiai, kommunikációs, kertészeti, ügyviteli, idegenforgalmi, sport és rendészeti orientációs szakmákban, szakmacsoportokban, továbbá a felnőttek gimnáziumában szeretettel várjuk a továbbtanulni kívánó diákokat.

Dr. Czirok Sándor igazgató

Vissza