SzakKÖZÉPISKOLA

014 Eladó

015 Szakács (ráépülés: diétás szakács, vagy vendéglátó üzletvezető)

016 Cukrász (ráépülés: vendéglátó üzletvezető)

017 Pincér (ráépülés: vendéglátó üzletvezető)

018 Szociális gondozó és ápoló sztöndíjjal támogatott)

019 Virágkötő és virágkereskedő (ráépülés: virágdekoratőr)

020 Dísznövénykertész (ráépülés: zöldség– és gyümölcstermesztő, vagy  gyógy– és fűszernövénytemesztő)

021 Kertész  (ráépülés: zöldség– és  gyümölcstermesztő,  vagy  gyógy– és fűszernövénytermesztő

022 Női szabó (ösztöndíjjal támogatott)

023 Pék

024 Kőműves (ösztöndíjjal támogatott)

025 Burkoló

026 Kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó sztöndíjjal támogatott)

027 Tartósítóipari szakmunkás

028 Családi gazdálkodó

029 Fogadós

030 Rendészeti őr

 

A felvétel a tanulmányi eredmények alapján történik!

A szakközépiskolában a 3. szakképzési évfolyam elvégzése után iskolánkban, nappali tagozaton, 2 év alatt érettségi bizonyítvány szerezhető.

 

Nyílt Napok

 

2016. november 9. (szerda) 9 óra,

 

2016. november 16. (szerda) 9 óra,

 

2016. november 22. (kedd) 9 óra

 

2017. január 10. (kedd) 9 óra

 

Helye

 Gyula, Kossuth L. u. 26.

 

Kollégiumi férőhelyet biztosítunk!

 

Iskolánk a Grosics Gyula Labdarúgó Akadémia bázisiskolája!

 

Várunk benneteket!

 

Iskolánk OM azonosító száma: 028430

 Beiskolázási felelős: Gedeon Éva igazgató-helyettes

Általános tudnivalók 

 

1. A szakközépiskolai szakokra közepes, vagy annál gyengébb, a szakgimnáziumi szakokra közepesnél jobb tanulmányi eredményű tanulók jelentkezését várjuk, akik egészségügyileg is alkalmasak az adott szakma elsajátítására, gyakorlására.

2. A tanulók a közismereti tantárgyak mellett a szakgimnáziumban ágazati szakképzési elméleti és gyakorlat, a szakközépiskolában szakmai elméletei és gyakorlati ismereteket tanulnak.

3. A tanulók a képzési időszak végén - a vizsgakövetelmények teljesítése esetén – a szakközépiskolában államilag elfogadott /OKJ/ szakképesítést, a szakgimnáziumban a 9-12. évfolyam teljesítése után, szakgimnáziumi érettségi bizonyítványt (amely az érettségi bizonyítvány mellett, a szakgimnáziumi ágazattól függő munkakör betöltésére is feljogosít) és a szakképző évfolyam teljesítése után OKJ szakképesítést szereznek. A szakgimnáziumi képzés keretében, a szakképesítő vizsgára a szakképző évfolyam teljesítését követően kerül sor. A szakképző évfolyam képzési ideje csak egy tanév, mivel az előző négy év szakmai tanulmányai beszámításra kerülnek. Több szakma esetében lehetőség van iskolarendszerben, ingyenesen, még egy tanév után, ráépülő szakképesítést is megszerezni, azaz ingyenesen - a feltételek teljesítése után - két szakképesítést szerezhető. További lehetőségként jelentkezik, hogy meghatározott feltételek esetén rész-szakképesítés is szerezhető.

4. A szakgimnáziumi tanulók a 9-11. évfolyam teljesítése és a szakképesítés megszerzése után nappali tagozaton iskolánkban, 2 év alatt érettségi bizonyítvány is szerezhetnek!

Az iskolarendszerű oktatásban lehetőség van két szakma ingyenes megszerzésére, azaz egy szakképesítés megszerzése után még egyet lehet szerezni ingyenesen. Több szakma esetében, ingyenesen, még egy tanév után, ráépülő szakképesítést is megszerezni, azaz - a feltételek teljesítése után - további szakképesítést szerezhető. Ugyancsak lehetőségként jelentkezik, hogy meghatározott feltételek esetén, rész-szakképesítés is szerezhető.

5. Kollégiumi férőhelyet, gyakorlati oktatási helyet iskolánk biztosít. Az iskolában folyó oktatás, a kollégiumi elhelyezés ingyenes! 

6. A tanórákon kívül több, mint 20 féle szakköri, önképzőköri, továbbá sportolási ehetőségeket is biztosítunk tanulóink számára.

7. Nagy hangsúlyt fektetünk a testnevelésre és a sportolás biztosítására, ezért indítunk a szakgimnáziumban sport szakgimnáziumot is, amelyben lehetővé tesszük a magas színvonalú sportolást (délelőtti és délutáni edzéslehetőségekkel), illetve a szakgimnáziumi érettségi bizonyítvány a sport területén betölthető munkakörre is feljogosít, továbbá egy szakképző évfolyam teljesítését követően, a tájékoztatóban meghatározott sport szakképesítés szerezhető. Így ez a képzési forma előnyösebb a diákok számára a gimnáziumi érettségi helyett, hiszen a szakgimnáziumi érettségi bizonyítvány mellett (amely munkakör betöltésére is feljogosít) OKJ-s szakképesítést is lehet szerezni.

Iskolánk a Grosics Gyula Labdarúgó Akadémia bázisiskolája!

Kézilabdázóink NB-s bajnokságban játszanak!

8. A rendészeti pályára orientáló szakgimnázium a rendészeti pályákra készít fel (szakmai elméleti és gyakorlati ismereteket tanulnak) és a kötelező érettségi tantárgyak mellett, belügyi és rendészeti ismeretekből is érettségi vizsgát fognak tenni a diákok. A képzésben az érettségi megszerzése mellett több rendészeti pályán is tovább lehet tanulni.

7. A jelzett szakokra az általános felvételi eljárás keretei mellett lehet jelentkezni. Az általános iskolák által biztosított jelentkezési lapon kérjük feltüntetni a tantárgyi érdemjegyeket is. A jelentkezési lapon többféle, iskolánkban oktatott szakma is megjelölhető. Amennyiben az adott szakma megnyerte tetszését, kérjük, hogy azt a rangsorolás után az első helyen jelölje meg. Felvételi vizsgát nem tartunk. A felvétel a tanulmányi eredmények alapján történik!

A jelentkezési lapon fel kell tüntetni iskolánk kódszámát, illetve a nálunk oktatott szakmák iskolai azonosító számát is.

Iskolánk kódszáma: 028430